CHP İl Başkanı Vakkas Açar, Gaziantep Kent Konseyi 6.Dönem 3.Seçimli Olağana Genel Kurulu’na katıldı. Açar Bu şehir ancak ortak akılla büyür, ana muhalefet olarak buna katkı sağlamaya her zaman hazır olduklarını söyledi.
Açar, burada yaptığı dikkat çekici konuşmada kent konseyinin şehir yönetiminde daha belirleyici bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Turizmden imar politikalarına, gastronomiden sosyal planlamaya kadar birçok başlıkta dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Açar, “Bu şehir ancak ortak akılla büyür, ana muhalefet olarak buna katkı sağlamaya her zaman hazırız” dedi.
KENT KONSEYLERİNE TEŞEKKÜRLE BAŞLADI
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Vakkas Açar, konuşmasına kent konseylerinin önemine vurgu yaparak başladı. Bir kentin en büyük ve en kıymetli sivil toplum yapılarından biri olan kent konseylerinin, hiçbir bireysel menfaat gözetmeden, tamamen şehrin bugünü ve geleceği için çalıştığını ifade etti.
Yaklaşık iki saat süren toplantıda konseyin gerçekleştirdiği çalışmaların ve katkıların detaylı şekilde dinlendiğini belirten Açar, ortak akıl vurgusu yaparak, “Bu şehrin büyümesine, gelişmesine ve ilerlemesine katkı sunmak çok kıymetli” dedi. Açar, konseyin kuruluşundan bugüne kadar görev almış başkanlara, yönetimlere ve komisyonlara teşekkür ederek emeklerinin değerli olduğunu dile getirdi.
“GAZİANTEP, TÜRKİYE’NİN ÖRNEK ŞEHİRLERİNDEN BİRİ”
Gaziantep’in üretkenliği, girişimciliği ve zengin kültürel yapısıyla hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada adından söz ettiren bir şehir olduğunu vurgulayan Açar, bu şehirde yaşamanın ve bu şehir için çalışmanın kendileri için bir onur ve gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Siyasi kimliğine de değinen Açar, ana muhalefet partisi temsilcisi olarak önceliklerinin sadece eleştirmek olmadığını belirterek, “Birinci önceliğimiz muhalefet etmek değil; bu şehrin gelişmesine, ilerlemesine ve büyümesine katkı sunmaktır” şeklinde konuştu. Eleştirilerinin de bu amaç doğrultusunda yapıldığını söyledi.
KENT KONSEYLERİNİN YAPISI VE BEKLENTİLER
Kent konseylerinin farklı görüşlerin bir araya geldiği, zengin ve üretken yapılar olduğuna dikkat çeken Açar, bu yapının daha etkin kullanılmasının gerekliliğini dile getirdi. Konsey bünyesinde çok sayıda komisyon bulunduğunu hatırlatan Açar, bu komisyonların daha sistematik çalışması gerektiğini ifade etti. Bu noktada önemli bir eksikliğe değinen Açar, bir kentin mutlaka “sosyal doku haritası”na sahip olması gerektiğini belirterek, konsey çalışmalarının bu veri üzerinden şekillendirilmesi gerektiğini söyledi. Şehrin her köşesinden haberdar olan, sorunları yerinde tespit eden ve çözüm önerileri geliştiren bir konsey yapısının önemine dikkat çekti.
“ÖNERİLER SADECE DİNLENMEMELİ, UYGULANMALI”
Kent konseylerinin en önemli işlevlerinden birinin ilgili kurumlara öneriler sunmak olduğunu belirten Açar, bu önerilerin sadece dinlenmekle kalmaması gerektiğini vurguladı. Açar, “İdareler, kent konseyinin önerilerini dikkate almalı ve hayata geçirmelidir. Aksi durumda bu yapıların etkisi sınırlı kalır” dedi.
Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm yetkili kurumlara çağrıda bulunan Açar, kent konseyinin önerilerinin dikkate alınmasını ve uygulamaya geçirilmesini özellikle rica etti.
TURİZMDE HEDEFLER VE GERÇEKLER
Konuşmasının devamında turizm konusuna değinen Açar, Gaziantep’in turizm potansiyelinin yüksek olmasına rağmen mevcut turist sayısının bu potansiyelin gerisinde kaldığını ifade etti. Yıllık turist sayısının artmasına rağmen hâlâ istenilen seviyede olmadığını belirtti. Turizmin en önemli itici gücünün gastronomi olduğuna dikkat çeken Açar, ziyaretçilerin büyük bölümünün kısa süreli ve yemek odaklı seyahatler gerçekleştirdiğini söyledi.
“BAKLAVA BU ŞEHRİN MARKASIDIR”
Gaziantep’in tanıtımında gastronominin merkezi bir rol oynadığını belirten Açar, özellikle Gaziantep Baklavası üzerinden önemli mesajlar verdi. Baklavanın sadece bir ticari ürün değil, aynı zamanda yüzyıllardır süregelen bir kültürün temsilcisi olduğunu vurguladı.
Son dönemde bu alanda faaliyet gösteren esnaflara yönelik yaşanan bazı olumsuzluklara da değinen Açar, kent konseyinin bu tür konularda daha net ve güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade etti. “Bu değerleri yaşatan esnaf bu muameleyi hak etmiyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
KENT KONSEYİNE ELEŞTİREL YAKLAŞIM: DAHA FAZLA SÖZ SÖYLENMELİ
Göreve geldiği yaklaşık altı aylık süreçte kent konseyinin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Açar, bu süreçte sınırlı sayıda açıklama gördüğünü ifade etti. Özellikle Oğuzeli bölgesinde tarım arazilerinin imara açılmasına yönelik yapılan açıklamayı olumlu bulduğunu ve bu nedenle konsey yönetimini tebrik ettiğini söyledi.

Bir Yorum Bırakın