Tarladan sofraya satışları Kuzeyşehir’de başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Haydi Tarladan Sofraya” projesiyle çiftçiler ürünlerini belirlenen alanlarda satmaya başladı.
Editör
Demo Admin
Yayın
17 Ağustos 2024 13:27
Güncelleme
17 Ağustos 2024 13:28


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Haydi Tarladan Sofraya” projesiyle çiftçiler ürünlerini belirlenen alanlarda satmaya başladı.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerin emeklerini doğrudan tüketiciye ulaştıran projenin ilk uygulama yeri Kuzeyşehir 1’inci Etap’ta kurulan Haydi Tarladan Sofraya alanı oldu. Vatandaşlar çiftçilerin ürettiği meyve, sebze, yoğurt, reçel gibi ürünleri aracısız olarak direkt üreticiden uygun fiyata alıyor. Alanlarda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri satış yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

 

HAFTANIN 5 GÜNÜ 5 FARKLI YERDE KURULACAK

Haftanın 5 günü kurulacak Haydi Tarladan Sofraya kapsamında pazartesi günleri Alaaddin Yavaşça Eğitim Merkezi, salı günleri Derekenarı Tur Otobüsleri Park Alanı (Kalealtı), çarşamba günleri Mehmet Akif Ersoy Pazar Yeri (Karataş), perşembe günleri Kırsal Terminal İçi ve cuma günleri ise Kuzeyşehir 1’inci Etap’ta kurulacak.

"Haydi Tarladan Sofraya" projesiyle çiftçiler ile tüketiciler arasında doğrudan bir bağ kurularak hem üreticiye hak ettiği kazancı sağlamak hem de tüketiciye daha uygun fiyatlarla kaliteli ürünler sunmak hedefleniyor. Çiftçiler ürünlerini doğrudan tüketiciye sunarak daha yüksek kazanç elde edecek. Böylece, tarım sektöründe adil bir gelir dağılımı sağlanacak ve üreticilerin alın teri karşılığını bulacak. Aynı zamanda, vatandaşlar da taze ve doğal ürünlere daha uygun fiyatlarla ulaşabilecek.

 

PROJE ÜRETİCİNİNDE VE TÜKETİCİNİNDE YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kuzeyşehir Karacaören Mahalle Muhtarı İsa Yiğit, Haydi Tarladan Sofraya Projesi’ni ilk olarak Kuzeyşehir’de başlattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ederek, “Vatandaşlarımız çok memnun. Yerinde ve zamanında bir proje. Köyde yetişen ürünlerin çoğu buraya ulaşmıyordu. Bu proje sayesinde hepsi Kuzeyşehir’de mevcut” açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Özgüçlü Ailesi Yasta

SANKO DEPREMİN YARALARINI SARMAK İÇİN İMKANLARINI SEFERBER ETTİ

Nizip'te OSB atağı

Antalya'da eşi balkondan düştükten sonra sosyal medyada dolaştığı iddia edildi

AK PARTİ GAZİANTEP’TEN MALAZGİRT ÇIKARMASI

Şahinbey Ampute galibiyetle döndü

YAĞLI BOYA VE EBRU SERGİSİ, ŞSG’DE AÇILDI

Büyükşehir, “Roboantep” 25 aralık çocuk kahramanlar temalı robot yarışması düzenliyor

“Elektrikli Araçlar ve Sürdürülebilirlik” Paneli

ŞEHİTKAMİL’DE ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

Nöbetçi Eczaneler

20 Eylül 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler