SERMİN OCAK ANISINA DÜZENLENEN WORKSHOPTA ŞEFLER GAZİANTEP LEZZETLERİNİ YORUMLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında, Gaziantep'in kaynak niteliği taşıyan ilk yemek kitabının yazarı Sermin Ocak anısına özel bir workshop gerçekleştirildi.
Editör
Demo Admin
Yayın
14 Eylül 2024 19:22
Güncelleme
14 Eylül 2024 19:23


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında, Gaziantep'in kaynak niteliği taşıyan ilk yemek kitabının yazarı Sermin Ocak anısına özel bir workshop gerçekleştirildi. Festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri olan bu workshopta, kentin ünlü otellerinin şefleri hünerlerini sergileyerek kıyasıya yarıştı.

 

Gaziantep’teki 6 farklı otelin profesyonel aşçıları, kentin zengin mutfak kültüründen esinlenerek, vegan, vejetaryen ve şifalı ürünler hazırladılar. “Türkiye’nin ve Dünyanın Önemli Şefleri Gaziantep’in Gıdaları ile Vegan, Vejetaryen ve Şifa Ürünlerine Yön Verecek” başlığı etrafında gerçekleşen yarışmada, şefler Gaziantep’in yöresel lezzetlerini kendi özgün dokunuşlarıyla yeniden yorumladı.

 

Bu gastronomi şöleni, sadece lezzetleri değil, şeflerin sunum ve yaratıcı yaklaşımlarını da öne çıkardı. Yöresel ürünlerin modern tekniklerle harmanlandığı tabaklar, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

 

Bölgenin gastronomi zenginliklerini ve sağlık temalı yemek anlayışını bir araya getirerek Gaziantep mutfağının uluslararası alanda daha da tanınmasına katkı sağlayan bu workshop, Gaziantep mutfağının sadece geleneksel değil, aynı zamanda çağdaş ve yenilikçi yönünü de gözler önüne serdi.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

‘’GASTRONOMİ KENTİNDE ÇİFTÇİ KAN AĞLIYOR’’

Tahmazoğlu oğlunu evlendirdi

İTFAİYE TOGG KURTARDI

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Demir, Antep fıstığı üreticisinin sesi oldu

GAZİANTEP’TEN MAYIS AYINDA 902 MİLYON DOLAR İHRACAT

CHP heyetinden Başkan Doğan'a ziyaret

“Elektrikli Araçlar ve Sürdürülebilirlik” Paneli

GİBTÜ’den İspanya çıkarması

YAPI SEKTÖRÜ ÇIKMAZDA

Nurdağı’nda inşa edilecek deprem anma ve eğitim merkezi tarihi belge niteliği taşıyacak

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

Nöbetçi Eczaneler

20 Eylül 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler