METRO FİYASKOSU?

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muzaffer Ertürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Metro projesine dair herhangi bir başvuru olmadığını belirtti.
Editör
Demo Admin
Yayın
14 Mart 2024 21:31
Güncelleme
14 Mart 2024 21:33


CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muzaffer Ertürk, CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan ile beraberindeki heyet, GİMDER Başkanı Ökkeş Sabah ve yönetimini ziyaret etti. 

GİMDER Başkanı Ökkeş Sabah ve yönetimiyle bir araya gelen ve CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muzaffer Ertürk, 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili yürüttükleri çalışmalar, parti faaliyetleri ve seçim vaatleri hakkında bilgi verdi.

‘’ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ’’

Belediyeyi ortak akılla yöneteceklerini belirten Ertürk; “Adaylığımız açıklandıktan sonra, parti örgütümüzle birlikte sahada yerimizi aldık. 26 yıldır bu güzel şehrimizde doktorluk yapmaktayım. İnsanlarımızı mesleğim gereği birebir çok iyi tanımaktayım. Dertlerini ve sorunlarını yakinen bilmekteyim. Gaziantep'te iktidar olduğumuzda, halkımızla beraber belediyemizi ortak akılla yöneteceğiz’’ dedi.

"METRO’YU BİZ YAPACAĞIZ"

Parkomat sistemini kaldıracaklarını ifade eden Ertürk, "İlk 1 saati ücretsiz akıllı otopark sistemi ile trafik sorununu halledeceğiz. Metro’yu biz yapacağız. Hafif ve raylı sistemini geliştireceğiz" dedi.

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muzaffer Ertürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Metro projesine dair herhangi bir başvuru olmadığını belirtti. 

Ertürk açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

"Fatma Hanım’ın bahsettiği gibi bir metro yok, metro başvurusu da yok. Şimdi yapılacak olan tren istasyonu ile Düztepe arasında hafif raylı sistem başvurusu var. Metro dediği şey aslından Ulaştırma Bakanlığına yapılan raylı sistem başvurusudur. Başvuru maliye bedeli 32 Milyar 400 milyon TL, Bu projenin de başlaması için 2024 yılında yaklaşık 8 milyar 400 milyon TL’sini yatırması gerekiyor. Bunun için de 1 milyar 800 milyon TL dış kredi çekmeleri gerekiyor.  6 milyar 400 milyon da öz kaynak gerekiyor. Belediyenin bütçesi 12 milyar TL.  Öz kaynak bunun yarısı… Bu projenin mümkünatı yok.  Bizler daha uygun fiyata bir metro hattı yapacağız’’ dedi.

‘’HER ALANDA PROJELERİMİZ HAZIR’’

Açıklamalarına devam eden Ertürk, Gaziantep için her alanda çalışmalarımız var dedi. Kişiye özel imar tadilatına son vereceğini belirten Ertürk, ‘’Ranta yönelik değil halka yönelik belediyecilik yapacağız’’ dedi. Ertürk, ‘’Sadece annelere özel ‘’ANNE KART’’ uygulamasını başlatacağız. Öte yandan öğrencilerimiz için yurt kompleksleri yapacağız. Ucuz öğrenci lokantaları açacağız ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceğiz. Sosyal alanda da desteklerimiz olacak. Doğalgaz dönüşümü desteklenecek, doğalgazı olmayan hanelere kaliteli kömür yardımı devam edilecek. Ayrıca ihtiyacı olan vatandaşlarımıza gıda yardımı verilecektir. Ayrıca kadınlarımıza, işçilerimize, esnafımıza ve çiftçilerimize önemli çalışmalarımız olacaktır ’’ diye konuştu.

‘’DEPREM TOPLAMA ALANLARI YAPACAĞIZ’’

Ertürk Gaziantep’te deprem toplama alanların olmadığını belirtti. Ertürk, ’’Gaziantep deprem toplama alanları çok yanlış anlaşılıyor. Deprem toplama alanları insanları bir araya gelerek durdukları bir alan değil, insanlara yaşam alanı oluşturacağınız alanlardır. Yani deprem anında sığınabileceğimiz yapay bir şehir olması gerekiyor. Toplama alanından kastettiğim bu. Deprem zamanında insanların yaşamlarını devam ettirebileceği bir yapay şehir kuracağız. Burada yemeğinden tutun, revirine kadar tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir alan yapacağız.’’ dedi.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

İBRAHİMŞEHİR ABA GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVAN, M. ALPER ASLAN OLDU

8 Okunma

FUTBOLDA KADIN DERBİSİ

8 Okunma

Karkamış Barakspor zirveyi bırakmıyor

8 Okunma

KARAGÜMRÜK HAZIRLIKLARI TAMAM

8 Okunma

Avrupa şampiyonu çiçeklerle karşılandı

8 Okunma

FATMA ŞAHİN BASINLA BULUŞTU

31 Okunma

Köy Turnuvasında hakeme saldırdılar

31 Okunma

Özer, “durmadan çalışacağız”

31 Okunma

Sait Kılıç yeniden aday

31 Okunma

ÖĞRENCİLERDEN GENÇLİK KÜTÜPHANELERİNE YOĞUN İLGİ

31 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

1167 Okunma

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

1089 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

1012 Okunma

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

1000 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

977 Okunma

Nöbetçi Eczaneler

12 Eylül 2024 Perşembe Günü Nöbetçi Eczaneler