“Elektrikli Araçlar ve Sürdürülebilirlik” Paneli

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, son zamanlarda gündemde olan, elektrikli araçlar konusunda; EPDK, TEDAS, İtfaiye ve özel sektörden konuşmacıların katıldığı Elektrikli Araçlar ve Sürdürülebilirlik Paneli’ni Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonu’n da gerçekleştirdi.
Editör
Demo Admin
Yayın
24 Mayıs 2024 17:39
Güncelleme
24 Mayıs 2024 17:44


Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, son zamanlarda gündemde olan, elektrikli araçlar konusunda; EPDK, TEDAS, İtfaiye ve özel sektörden konuşmacıların katıldığı  Elektrikli Araçlar ve Sürdürülebilirlik Paneli’ni Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonu’n da gerçekleştirdi. Panelde; EPDK Enerji Uzmanı Sn. Kamil MAVİŞ, TEDAŞ Strateji Geliştirme Müdürü  Ensar KILIÇ, KSS Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdürü  Mehmet Suat GÜZEL, Schnedider Electric Elektrikli Araç Geliştirme Müdürü Sn. Çağatay GÖDEL ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Sn. Cafer YILMAZ katıldılar. Panelin Moderatörlüğünü Şube Başkanı Sn. İslim ARIKAN yaptı.

Elektrikli Araçlara ilişkin; Şarj hizmetleri piyasası, elektrik altyapısında karşılaşılan veya karşılaşılabilecek sorunlar ve çözümleri, şarj istasyonları kurulumunda dikkat edilecek hususlar ve bakımları, elektrikli araçlarda karşılaşılan yangın ve önlemleri konusunda detaylı sunumlar gerçekleşti. Ayrıca EMO Gaziantep Şubesinin paydaşı olduğu elektrikli araç şarj istasyonlarına ilişkin AB projesi çalışmaları aktarıldı. Katılımcıların katkıları ile soru, cevap ile program son buldu.

Şube Başkanı İslim ARIKAN panel sonunda; “Dünya ve Türkiye gündeminin ilk sıralarında yer alan enerji dinamikleri ve iklim açısından büyük önem taşıyan konulardan bir tanesi de elektrikli araçlardır. Elektrikli araçlar, petrol kaynaklı araçlara göre daha az enerji tüketmekte, sonuç olarak daha az sera gazı emisyonu oluşmaktadır. Ülkemiz açısından da enerjide dışa bağımlılığın azalması açısından önem taşıyan bir konudur. Ülkemizde yaklaşık olarak 100.000 adet elektrikli araç sayısı bulunmaktadır. Önümüzdeki yıllarda da sayılarının  hızla artacağını öngörebiliriz. Elektrikli araçları bugün birçok açıdan konuşma imkanı bulduk. Bir sonraki etkinliğimiz, elektrikli araç üreticileri ile olacaktır. Konu doğal olarak her zaman Şubemizin ilgisinde olacaktır. Değerli konuşmacılarımıza ve değerli katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Barak Futbol Spor Kulübü Kongresini yaptı.

Şehitkamil Belediyesi'ne halkın içinden bir aday

Toroslar EDAŞ Gaziantep’i Bakım ve Yatırımlarıyla Aydınlattı

GTO MYM, BELGELENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

İNANDIK ve KAZANDIK 3-1

GİBTÜ’de “İş Kulübü Eğitimi” düzenlendi

Bisiklet Turizm çalıştayı

Nisa Taşyar'ı tanıyalım... Bakış açısı: Sanatsal

ENERJİSA DAĞITIM ŞİRKETLERİ, MOBİL EĞİTİM MERKEZİ TEKNOLOJİSİNİ ÖĞRENCİLER İLE BULUŞTURUYOR

“Elektrikli Araçlar ve Sürdürülebilirlik” Paneli

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

Nöbetçi Eczaneler

20 Eylül 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler