BAŞKAN ÖKKEŞ SABAH’TAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Gaziantep İnternet Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ökkeş Sabah, 57 yıllık Atatürk Anıtı ve kaidesine sahip çıkarak restorasyon çalışmalarını başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.
Editör
Demo Admin
Yayın
28 Mart 2024 05:08
Güncelleme
28 Mart 2024 05:09
Okunma
141


Gaziantep İnternet Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ökkeş Sabah, 57 yıllık Atatürk Anıtı ve kaidesine sahip çıkarak restorasyon çalışmalarını başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

ÖKKEŞ SABAH ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Gaziantep İnternet Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ökkeş Sabah, Gaziantep’te kaderine terk edilmiş Atatürk heykeli için harekete geçilmezse, Gaziantep İnternet Medya ve Gazeteciler Derneği (GİMDER) olarak talip olduklarını açıklamıştı. Sabah’ın çağrısına Başkan Şahin sessiz kalmayarak restorasyon çalışmalarını başlattı.

BAŞKAN SABAH ÇAĞRIDA BULUNDU ŞAHİN EL ATTI

GİMDER Başkanı Sabah’ın çağrısına sessiz kalmayan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Maarif Kavşağı’nda bulunan 57 yıllık Atatürk Anıtı ve kaidesine sahip çıkarak restorasyon işlemlerine başlandığını duyurdu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DUYURDU

Büyükşehir Belediye tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: ‘’Kentin merkezinde simge anıtlardan birisi olan, Gazi şehrin Bey Mahallesi nüfusuna kayıtlı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasını hafızalarda canlı tutmak amacıyla heykeltıraş ve ressam olan Nusret Suman tarafından tasarlanan anıt için Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı kolları sıvadı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenerek korunması gerekli anıtsal yapı grubuna dahil edilen Atatürk Anıtı ve kaidesinin restorasyonu için çalışma başlatıldı.

Yıllar içerisinde çevre faktörleri, egzoz dumanı, hava koşulları gibi etmenlerden etkilenerek yıpranmalar, taş yüzeyinde kararmalar oluşan anıtta özellikle kaide kısmında derzlerde açılmalar, yosunlaşmalar meydana geldi. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremleri’ni hasarsız olarak geçiren anıtta mikro ölçekte taşlarda oynamalar tespit edildi. KUDEB uzmanları tarafından Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na başvuru yapılarak kararmalar için kaide taşlarında yumuşak uçlu fırçalarla temizliğe başlanıldı.

Gaziantep Mimarlar Odası ile birlikte yön verilen çalışmalar kapsamında yerinde yapılan teknik incelemeler sonucunda Tescilli Taşınmaz Kültür Varlığı olan Atatürk Anıtı ve kaidesinde yapılacak esaslı müdahaleleri içeren rölöve-restitüsyon-restorasyon projeleri ivedilikle hazırlanarak, restorasyonun başlanılmasına karar verildi.’’

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

Şehitkamil Belediyespor şampiyonluk yolunda 3-0

133 Okunma

BAŞKAN YILMAZ’IN BİSİKLET ARMAĞANI, 23 NİSAN’DA ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

121 Okunma

Doğan, güne esnafla kahvaltı yaparak başladı

119 Okunma

GÜNEYDOĞU ANADOLU TEKSTİL VE HAMMADDELERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (GATHİB) 2023 YILI OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

118 Okunma

Doku Kumaş Tasarım Yarışması’na başvurular başladı

111 Okunma

ŞAMPİYON MEGAPOLSPOR

525 Okunma

GSO BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ’NİN RAMAZAN BAYRAMI

252 Okunma

YILMAZ: “SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ HALKIN İÇİNDE OLACAĞIM”

250 Okunma

Yağmur altında çalıştılar

246 Okunma

AKDOĞAN: “BÖBREK NAKLİ, HASTALARIN YAŞAMINDA YENİ BİR SAYFA AÇIYOR”

236 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

880 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

729 Okunma

Boyunda oluşan ve birkaç haftada iyileşmeyen kitlelere dikkat!

696 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

680 Okunma

Gazişehirgücü zirveyi bırakmıyor

673 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

28 Nisan 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler