BARAK OVASI’NIN SULAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Barak Ovası’nın sulaması ile ilgili yaşanan sorunlar için milletvekilleriyle beraber çalışmalara ve görüşmelere devam ettiklerini belirterek konu hakkında çok yakın tarihte müjdenin verileceğini söyledi.
Editör
Demo Admin
Yayın
19 Ağustos 2024 10:09
Güncelleme
19 Ağustos 2024 10:10


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Barak Ovası’nın sulaması ile ilgili yaşanan sorunlar için milletvekilleriyle beraber çalışmalara ve görüşmelere devam ettiklerini belirterek konu hakkında çok yakın tarihte müjdenin verileceğini söyledi.

Ovada, Antep Fıstığı üreticilerini dinleyerek mazot desteğinin öne alınması, boz kavlak fıstık alımı ve diğer desteklerle ilgili müjdeleri hatırlatan Başkan Fatma Şahin, fıstık üreticisinin yüzünü güldüren mesaisini sürdürüyor. Antep fıstığı hasadının devam ettiği Barak Ovası’na ziyarette bulunan Başkan Şahin, çiftçilerin fıstık hasadına katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ali Şahin, Derya Bakbak ile AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Fedaioğlu’nun da katıldığı hasat sonrası yapılan açıklamada Barak Ovası’nın sulanması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Başkan Fatma Şahin, milletvekilleri ile beraber kurumlarla görüşmelerinin devam ettiğini ve raporlamaların tamamlandığını söyledi.

 

ŞAHİN: ÇİFTÇİYİ RAHATLATACAK ŞEKİLDE BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hasat sonrası yaptığı açıklamada Barak Ovası’nın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “‘Köylü milletin efendisi’ sözünün altına hepimiz imzamızı atıyoruz ve onlar ne diyorsa 22 yıldır Cumhurbaşkanımızla birlikte alandayız. Bugün yeni bir dönem var ve bu döneme göre fıstık ile alakalı bizden talepler vardı. Biz her yıl mazotu veriyorduk öne çekilmesini istediler. Hızlı bir şekilde çiftçi kart sahibi 40 binden fazla çiftçimize mazotlarını vereceğiz. Taleplerden birisi de maliyetlerdi. Geçen yıla göre bu yıl maliyetler yükseldi ve bizden bu konu hakkında destek talebinde bulundular. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi olarak hemen çalışmaya başladık. En önemli kısım boz kavlak fıstığın alınmasıydı. Alırken Tarım Kredi Kooperatifi ile beraber alıyoruz. Milletvekillerimizin gayreti ile yapılan lisanslı depoculuk var. Bu depolarda depolanacak şekilde şu anda köylünün elindeki fıstığı alacak ve piyasayı, çiftçiyi rahatlatacak şekilde bir çalışma başlattık. Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığımız fıstıkların alımına başladı. Ne kadar alınması gerekiyorsa, kaç liraya alınması gerekiyorsa çalışıyoruz.”

 

BARAK’TA HER ŞEY FISTIK GİBİ OLACAK

Açıklamasının devamında Barak Ovası’nda insanların mutlu olması için çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Şahin, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bir hafta sonra geldiğimizde çok daha fazla yüzler gülüyor. Bundan sonra da en önemli gündemimiz Barak Ovası’nın sulanması bizden istenilen bu. Raporumuzu hazırladık. Bundan sonra sulama ile ilgili çalışmamızı yapacağız ve onun da müjdesini halkımıza vereceğiz. Günün sonunda Barak’ta her şey fıstık gibi olacak.”

 

GÜL: BAŞKANIMIZ FATMA ŞAHİN ÇİFTÇİNİN SÜREKLİ YANINDA OLDU

Başkan Şahin’e desteklerden dolayı teşekkür eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Barak Ovası’nın en verimli topraklardan birisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi, “Çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanında fıstığın bereketini beraber yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza fıstık hasadı zamanında çiftçinin, üreticinin her zaman yanında olma yönünde, fıstık alımı hakkında destek verdiği için, keza Şahinbey belediye başkanına da teşekkür ediyorum. Sadece hasat zamanı değil sonrasında gübre, mazot desteği ile Başkanımız Fatma Şahin çiftçinin sürekli yanında oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız tarımda üreticimiz, çiftçimiz için verdiği teşviklerle çiftçinin yanında olan her türlü politikayı sürdürüyor. Bizler de milletvekilleri arkadaşlarımız olarak yine üreticinin, çiftçinin tarımsal sulamayla ilgili sorunlarının çözümü için gayretlerimizi sürdüreceğiz. İlgili kurumlarla defalarca görüşmelerimizi yaptık, yapıyoruz. Hep takipçisi olduk. Baraklı hemşerilerimiz şunu bilsin. Barak’ın sulaması ile ilgili konu bizim meselemiz. Bu konunun çözülmesi için bütün milletvekili arkadaşlarımızın hükümetimizin gündeminde. Bu konunun çözülmesi için Barak’ın sulama meselesinin çözümü için atılan adımları devam ettirilmesini ve kalan meselelerin çözülmesi için hemşerilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”    

 

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN: BİZ DÜNDE BUGÜNDE YARIN DA FISTIĞIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, hasatla beraber sahada gözlemlerine devam ettiklerini aktararak şu ifadeleri kullandı: “Güzel bir sezon geçiriyoruz son derece bereketli. Biz dünden beri fıstığın yanındayız. İlk sertifikalı fidan dağıtımı ile başlayan desteklerimiz sonrasında mazot, gübre, iyi tarım destekleriyle devam ediyor. Geçen yıl 2023’te sadece fıstık üreticimize 143 milyon TL’lik gübre ve mazot desteği sağlandı. Tabii bir fiyat beklentisi var artan rekolteden dolayı. Bunun da üstesinden gelmek için sadece bu yıl için değil gelecek yıllar içinde birtakım çevreler tarafında fıstığın manipüle ve istismar edilmesinin önüne geçilmesi için toplantıları yapacağız. Sulama önemli bir gündem maddesi. Sayın Cumhurbaşkanımız ile hep bir araya geldiğimizde Barak ve Kılavuzlu Sulama Projeleri için destek istiyor, takiplerimize devam ediyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediye ve Şahinbey Belediye Başkanlarımız sağ olsunlar fıstık üreticimizin yanında oldular. Biz dünde bugünde yarın da fıstığın yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

BAKBAK: FISTIĞIN BÜTÜN SÜREÇLERİNİ MİLLETVEKİLLERİMİZ VE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZLA TAKİP EDİYORUZ

Çiftçilerin talepleri doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da şunları söyledi: “Fıstık üretiminin 1’e 3 olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bizim için çok kuvvetli bir ürün. Pandemi sonrası gıdanın önemini çok daha iyi anladık. Çiftçilerimiz bizim için ok önemli ve kıymetliler. Tarım ürünlerimiz bizim için çok önemli ama fıstık ana kraliçemiz. Sulama projeleri, verimin artması ve satış süreciyle ilgili yani fıstığın bütün süreçlerini milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla takip ediyoruz. Biz süreci takip ediyoruz iyi bir şekilde sonuçlanacağına eminiz.”

 

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

ŞAHİN: DEPREM ANMA VE EĞİTİM MERKEZİ İLE GELECEK NESİLLER BİLİNÇLENDİRİLECEK

8 Okunma

GTO KADIN KOOPERATİFLERİNE 1 MİLYON 100 BİN TL DESTEK VERDİ

8 Okunma

BAŞKAN FADILOĞLU’NU KEMAN ÇALARAK KARŞILADI

8 Okunma

GAZİANTEP’İN COŞKUSUNU DORUĞA ÇIKARAN KONSER

8 Okunma

Fadıloğlu, ailelerin dertlerine ortak oluyor

8 Okunma

Antalya hazırlıkları sürüyor

31 Okunma

FATMA ŞAHİN BASINLA BULUŞTU

31 Okunma

Köy Turnuvasında hakeme saldırdılar

31 Okunma

Özer, “durmadan çalışacağız”

31 Okunma

Sait Kılıç yeniden aday

31 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

1167 Okunma

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

1089 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

1012 Okunma

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

1000 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

977 Okunma

Nöbetçi Eczaneler

12 Eylül 2024 Perşembe Günü Nöbetçi Eczaneler