GAÜN’de birlikte güçlenelim çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Göç Enstitüsü ve SGDD-ASAM işbirliğiyle düzenlenen Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddete 16 Günlük Aktivizm kapsamında Birlikte Güçlenelim çalıştayı düzenlendi.
Editör
Demo Admin
Yayın
19 Aralık 2023 23:53
Güncelleme
19 Aralık 2023 23:53


Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Göç Enstitüsü ve SGDD-ASAM işbirliğiyle düzenlenen Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddete 16 Günlük Aktivizm kapsamında Birlikte Güçlenelim çalıştayı düzenlendi.

Programın açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “Kadın toplumda ne kadar güçlüyse o toplum o kadar güçlüdür. Bu çalıştay, kadınların sesini duyurmayı, deneyimlerini paylaşarak toplumsal farkındalığı artırmayı ve onların yaşadığı zorluklara karşı dayanışma ve destek olmayı amaçlayan önemli bir adım, kadınlar ile ilgili yapılacak olan her proje için desteğe hazırım” diye konuştu.

Kadınların toplumdaki rolüne ve katkılarına dikkat çeken GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ise “Kadınlar insandır, biz insanoğlu cümlesi Neşet Ertaş’ın çok bilinen ve ünlü sözüdür. Kadınlar toplumun temelidir ama veriler bize kadınların hak ettiği yerde olmadığını gösteriyor. İş gücüne katılım ve temsiliyet oranının düşük olması, şiddet olayları vs. bunu bize gösteriyor. Kadın toplumun yüzde 50’sini oluşturuyor. Toplumun yüzde 50’sini oluşturan bir grubu dışlayamazsınız. Kadınlar iş hayatında ve sosyal hayatta daha etkin olmalı. Her kadın bir evrendir. Yeter ki gören ve bakan göz olsun” dedi.

Kadınların toplumun her alanında görünür ve eşit olması gerektiğini vurgulayan GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, kadınlarla ilgili yapılan çalışmaların artışının toplumsal farkındalık ve değişime katkı sağladığını ifade etti. GAÜN Göç Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynel Özlü, “Göçmenlere yönelik olumsuz algılar, pek çok kesimde yanlış anlaşılmaların temelini oluşturuyor. Kötü örnekler olduğu gibi çok iyi örnekler de var. Bugün buraya Suriyeli örnek kadınları davet edip, başarı hikayelerini dinlemek için geldik, iyi örnekleri çoğaltmalıyız” diye konuştu.

SGDD-ASAM Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Hasan Can Pala ve KATODER Başkanı Sabiha Gül Doğan’ın konuşmaları sonrasında Suriyeli kadınların girişimcilik hikayelerini anlattı.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Barakspor’dan Organize galibiyet 4-0

Özgüçlü Ailesi Yasta

BAŞKAN ŞAHİN, HUZURLU YAYLASI’NDA ÇİLEK HASADINA KATILDI

Kilis Belediyespor'dan imza show

Barak Futbol Spor Kulübü Kongresini yaptı.

Nizip sokakları daha temiz olacak

Özgüçlü Ailesi Yasta

Kısacık: “Sedef hastalarının yaklaşık yüzde 20’sinde sedef romatizması gelişebilir”

BÜYÜKŞEHİR GASMEK’TEN YKS’DE BÜYÜK BAŞARI

HOKEYİN KAPLANLARI ŞAMPİYON

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

Nöbetçi Eczaneler

20 Eylül 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler