GAGİAD'dan Anlamlı Buluşma: Gaziantep'in Kurtuluşu Sergi ve söyleşi ile anıldı

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD), Gaziantep’in Kurtuluşunu “Antep Harbinde ve Öncesinde Sağlık Hizmetleri” sergisi ve “25 Aralık Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu: Belgelerle Şanlı Savunma” söyleşisiyle kutladı.
Editör
Demo Admin
Yayın
27 Aralık 2023 21:51
Güncelleme
27 Aralık 2023 21:51


Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD), Gaziantep’in Kurtuluşunu “Antep Harbinde ve Öncesinde Sağlık Hizmetleri” sergisi ve “25 Aralık Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu: Belgelerle Şanlı Savunma” söyleşisiyle kutladı.

Sergi ve söyleşide, Antep'in yıllar süren savunması fotoğraflar ve tarihi belgelerle anlatıldı. Antep savunmasına kadar Antep’te çok az Türk doktorunun görev yaptığı, savunma esnasında sağlık hizmetlerinin  durumu, Türk hastanesinin bombalanması gibi durumlar anlatılarak Antep’lilerin verdiği mücadele ve şehitlerimiz anıldı.  Bu olağanüstü savunma sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Antep´e “Gazi” unvanını verişi detaylı bir şekilde işlendi. 

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak ve Araştırmacı Tarihçi Murat Dağ gibi önemli isimlerin konuşmacı olduğu etkinlikte konuşan GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer“Fransızlara karşı verilen mücadelede nüfusunun dörtte 1’i olan 6 bin 317 kişiyi şehit veren şehrimiz, söz konusu Türk milletinin bağımsızlığı olduğunda koşullar ne olursa olsun pes etmemenin, vazgeçmemenin destanını yazmıştır. Bizler de bu destanı kendimize rehber edinerek, mücadele sahası ister savaş meydanları olsun, ister ekonomi, isterse de siyasal alan bu şehir ve ülke için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da geçmişimizden aldığımız güç, ile katma değerli üretime, ihracata, yatırıma ve istihdama odaklanarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

BELEDİYE BAŞKANLARI ANKARA’DA

BÜYÜKŞEHİR GASMEK’TEN YKS’DE BÜYÜK BAŞARI

ŞEHİTKAMİL’DE YÜZME ŞENLİĞİ

Büyükşehir, 16 Elektrikli Otobüs alıyor

Güneydoğulu Hububatçılar Venezuela heyetini GAİB’de ağırladı

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde "6 Şubat Depremi ve Hayatı Değiştiren An Elif Usluol'un Öyküsü"

Şehitkamil Deniz kampları ilgi görüyor

YAPI SEKTÖRÜ ÇIKMAZDA

OP. DR. MAHMUT BİLİR MEDICAL POINT GAZİANTEP HASTANESİ’NDE HASTA KABULÜNE BAŞLADI

OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ’Nİ 1 MİLYON KİŞİ GEZDİ

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

Nöbetçi Eczaneler

20 Eylül 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler