MERİÇ: “ECZACI ÖDEME ALAMIYOR, YÜKSEK FAİZLİ KREDİ ALTINDA EZİLİYOR”

CHP’Lİ MELİH MERİÇ: “ECZACI ÖDEME ALAMIYOR, YÜKSEK FAİZLİ KREDİ ALTINDA EZİLİYOR”
Editör
Demo Admin
Yayın
12 Haziran 2024 19:12
Güncelleme
12 Haziran 2024 19:14


Eczacıların, depolardan 3 ay vadeyle aldıkları ilaç satışlarının %80’ini Türkiye genelinde Sosyal Güvenlik Kurumları ile konsolide bütçeye bağlı olan kamu kurum ve kuruluşlarına yaptıklarını söyleyen Melih Meriç, “Bu kurumlardan biri olan Göç İdaresi Başkanlığı, geçici koruma kapsamındaki yabancıların ilaç ödemelerini geri ödeme sistemindeki sorunlar nedeniyle eczacılara ancak 120 gün sonra ödeme yapabiliyor. Gelen ödemeler ise Gaziantep’te ve diğer bazı illerin Defterdarlıklarında 15 gün daha bekletiliyor. Dolayısıyla 3 ay vadeyle ilaç alan eczacılar, bazı kamu kurumlarından alacaklarını 4,5 ay sonra tahsil ettiklerinden dolayı ağır ekonomik sıkıntılar yaşıyorlar.” diye konuştu.

CHP’li Meriç, “Geri ödeme sistemindeki aksaklıklar ve sorunlar nedeniyle zor şartlarda ayakta durmaya çalışan eczacılar, ilaç aldıkları dağıtım kanallarına aylardır borçlarını ödeyememekte, bu borçlarını ödeyebilmek için yüksek faizli kredi borcu altına girmektedir. Bu durum ise birçok eczanenin kapanmasına neden olmaktadır. AKP iktidarının sağlıkta devrim diye başladığı yolculuk, kendi vatandaşına ilaç bulmakta zorlanan bir çöküşle son bulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu gidişata dur demek, eczacılarımızın ve hastalarımızın mağduriyetini gidermek için hem genel kurul çalışmalarımızda hem de saha temaslarımızda konuyu gündemde tutmayı sürdüreceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Melih Meriç konuya ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şu soruları yöneltti:

1. Eczacıların Göç İdaresi’nden alacaklarını 120 gün sonrası yerine daha kısa vadede ödenmesine yönelik yapılan bir çalışma var mıdır? Var ise ne zaman hayata geçecektir?

2. Göç İdaresinden gelen ödemelerin bazı illerin Defterdarlıklarında 15 gün daha bekletilmesinin gerekçesi nedir?

3. Son 3 yılda defterdarlıklarda bekletilen ödemeler nedeniyle kaç Eczacıdan şikâyet alınmış, bu şikâyet sonucunda söz konusu Defterdarlıklara ne tür işlem yapılmıştır?

4. Kamu kurum ve kuruluşlarının geri ödeme sistemindeki sorunların çözümüne yönelik bugüne kadar atılan adımlar nelerdir?

5. Geri ödeme sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle Eczacıların finans zorluklarını aşabilmesine yönelik düşük faizli kredi desteği sağlamayı planlıyor musunuz?

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Özgüçlü Ailesi Yasta

FISTIK KENT’TE YAŞAM BAŞLIYOR

Demirspor galibiyetle kapattı

GAİB 2023 YILI İHRACAT RAKAMLARINI AÇIKLADI

GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ’NDE AMELİYATLAR CANLI İZLENDİ

EMO’dan Enerjide emeğin değeri

SORUN TRAFO KAPASİTESİ DEĞİL, ŞEBEKE YÖNETİMİNDE OLUŞABİLECEK ÜRETİM, TÜKETİM DENGESİZLİĞİ PROBLEM OLACAKTIR

AK PARTİ A TAKIMI BELLİ OLDU

Barak Futbol Spor Kulübü Kongresini yaptı.

SANKO OKULLARI TÜBİTAK BÖLGE ELEMELERİNDE İKİ BİRİNCİLİK KAZANDI

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

Nöbetçi Eczaneler

20 Eylül 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler