Eyüp Bartık üniversite öğrencileri ile buluştu

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri ile buluştu.
Editör
Demo Admin
Yayın
25 Mayıs 2024 20:06
Güncelleme
25 Mayıs 2024 20:07


Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri ile buluştu. Öğrencilere lojistiğin önemini anlatırken tecrübelerini aktaran Bartık, “Başarmak istiyorsanız, rakiplerinizle değil, kendinizle yarışın” tavsiyesinde bulundu.

Başarılı iş insanı Eyüp Bartık, dedesinin bir kamyon ile başladığı taşımacılık sektöründe, Eyüp Lojistik markasını nasıl kurduğunu ve nasıl başarılı olduğunu üniversite öğrencilerine anlattı. Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilere deneyimlerini aktaran Bartık “Ben bu başarıyı yakalayabildiysem çok çalışmama borçluyum. Sizler okuyarak, çok çalışarak ve yeteneklerinizi geliştirerek çok daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Ancak bunun için kendinize önce siz inanmalısınız” dedi.

 

“YETENEK TEK BAŞINA YETMEZ”

Eyüp Bartık, günümüzde artık her alanda rekabetin üst seviyede olduğuna dikkat çekerek, daha fazla rekabet edebilmek için, çok fazla yeteneğimizin olması gerektiğini söyledi. Bartık “Sizler çok yetenekli olabilirsiniz, ama yetenek tek başına yeterli olmuyor. Yetenek çalışmazsa, çalışmak yeteneği geçer. Yetenekliyim diye çalışmamazlık etmeyeceksiniz. Aksi takdirde yeteneği daha az olan birisi, sizi geçebilir. Artık tek bir özellikle sahada kalmak yeterli olmuyor. Yabancı dil mutlaka öğrenin. İmkan varsa yabancı dili okulda okulda değil sahada öğrenin. Dil ile beraber özgüveninizi de geliştirirsiniz. Özgüven bilgi güçlüğünden kaynaklanır. İş başvurusunda öz güveninizi hiçbir zaman eksiltmeyin” diye konuştu.

 

“ŞİRKET KURMAYI GÖZÜNÜZDE BÜYÜTMEYİN”

Lojistik sektöründe Endüstri Mühendisliğinin önemli bir meslek olduğunu söyleyen Eyüp Bartık, “Sizlerin içinden bir çok lojistik şirketi yöneticisi çıkacağını düşünüyorum. Benim çocuklarım ve yeğenlerim arasında, 8 gençten 3’ü Endüstri Mühendisi oldu ve şirketlerimizde görev aldı. Sizlerde yarın yönetici veya patron olacaksınız. Şirket kurmak çok kolay, onu gözünüzde büyütmeyin. Ama şirketi kurduğunuzda her şey bitmiş olmuyor, hayat bundan sonra başlıyor. Şirketlerin yaşaması için para kazanmanız, fatura kesmeniz gerekiyor” dedi.

 

“LOJİSTİK SÜRECİ İŞLETMENİN İÇİNDEN BAŞLAR”

Lojistiğin önemine dikkat çeken Bartık “Pazardaki rekabet gücünü biz belirliyoruz. Aynı sektörden 2 şirketin ürünlerini taşırken, aslında rekabetin gücünü biz belirliyoruz. Lojistiği taşımacılık olarak algılamayın. Lojistik fabrikanın içinden başlar. Hammaddenin doğru girişi, Doğru planlama, doğru depolama, doğru stoklama, doğru sevkiyat.  Bu arada geçen süre, önemli bir lojistik sürecidir. Bu süreçte hepimizin verimi artırmak adına daha analitik düşünmemiz gerekiyor. Aksi takdirde rekabet gücümüz zayıflıyor. Eskiden Gaziantep ile Adana yarışırdı. Şimdi Londra ile İtalya yarışıyor. 25 cent için İtalya yerine Çin’i tercih eden firmalar var. Türkiye lojistik anlamında çok başarılı bir konumda. Her zaman pazarımız var, yeter ki işimizi doğru yönetelim”

 

“HER ZAMAN KENDİNİZLE YARIŞIN”

Dijital dünyada lojistiğe her zaman ihtiyaç olacağını vurgulayan Bartık, gençlere dijitale mutlaka yakınlaşmaları önerisinde de bulundu. Bartık “Her zaman doğru planlama yapın. Rakiplerinizle savaşmak yerine, kendinizle savaşın. Bilmediğiniz işlerde kendinizi çok uzman görmeyin. Hayat bu kadar kolay değil. Elbette fırsatlar var ama doğru analiz edin. Kendinizle yarışırsanız başarılı olursunuz, başkasıyla yarışırsanız başarısız olursunuz. Ben en çok kendimi eleştiririm. Sizde bunu yapmaktan korkmayın” şeklinde konuştu.

 

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Eyüp Bartık konuşmasının son bölümünde, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Bartık bir soru üzerine “Klasik bir cümle gibi gelebilir ama çok çalışmalısınız. Çok çalışmanın verdiği güç ile bütün parametreleri bir araya getirirseniz, o zaman daha doğru sonuç alırsınız. Karşıdan size “adam çok şanslı” derler. Hayır, bu şans değil, o çok çalışmanın verdiği bir güç. Bunu aklınızdan çıkarmayın” cevabını verdi.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Ömer Yılmaz faiz oranlarında yanıltıcı bilgiler veriliyor

Sanko Hastanesi kadrosunu güçendiremeye devam ediyor

Nisa Taşyar'ı tanıyalım... Bakış açısı: Sanatsal

14. GAPTARIM FUARI YARIN KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇIYOR

Macera Parkında keyif yapıyorlar

BİN 500 HANE DOĞALGAZ KONFORUNA KAVUŞTU

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

ANTEP FISTIĞI LİSANSLI DEPODA ÜRÜN ALIMLARI DEVAM EDİYOR

GİBTÜ’de Din Öğretimi konuşuldu

SANKO ÜNİVERSİTESİ ZİRVEDE

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

Nöbetçi Eczaneler

20 Eylül 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler