Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) ile Hatem Hastanesi iş birliğinde, merhum Dr. Temur Bülbül anısına bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Temur Bülbül Ulusal Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı. Doğa temasıyla gerçekleştirilen yarışmanın bu yılki konusu “Türkiye’nin Çiçekleri” oldu.
Türkiye genelinden yoğun katılımın sağlandığı yarışmada, 586 fotoğrafçı toplam 2 bin 328 eserle yer aldı. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) temsilciliğini Yakup Yener’in üstlendiği yarışmanın seçici kurulunda; Doç. Dr. A. Beyhan Özdemir, Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Dr. Engin Palaz, Dr. Meltem Bülbül ve Doç. Dr. Mustafa Pehlivan yer aldı.
Yapılan değerlendirme sonucunda, İstanbul’dan katılan Kenan Talas “Çoban Yastığı” adlı eseriyle birinciliğe layık görüldü. İkincilik ödülünü Trabzon’dan Fazıl Saraç “Çiçek 1” adlı fotoğrafıyla alırken, üçüncülük ödülü Bursa’dan Rafet Güccan’ın “Aygün” isimli eserine verildi.
Yarışmada ayrıca Mustafa Demir “Anemon” ve Ali Aslan “Kardelen” adlı fotoğraflarıyla mansiyon ödülünün sahibi oldu. Türkiye’nin farklı şehirlerinden katılan yarışmacılar arasından seçilen 15 eser ise sergileme ödülüne değer bulundu.
Dereceye girenlere; birincilik için 20 bin TL, ikincilik için 15 bin TL, üçüncülük için 10 bin TL, iki mansiyon için 5’er bin TL ve 15 sergileme eseri için 2’şer bin TL para ödülü verildi.
Hatem Hastanesi adına organizasyonu yürüten Hasan Yelken, yarışmanın her yıl farklı bir doğa temasıyla devam edeceğini belirterek, bir sonraki yarışmanın konusunun “Türkiye’nin Kelebekleri” olacağını açıkladı.

Bir Yorum Bırakın