Sanko Sanat Galerisi’nde bir-iki-im-lerim temalı heykel sergisi

Özgür Çağlar, farklı teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan “Bİr-iki-İM-lerim” temalı heykel sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşturdu.
Editör
Demo Admin
Yayın
18 Mayıs 2024 14:24
Güncelleme
18 Mayıs 2024 14:25


Özgür Çağlar, farklı teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan “Bİr-iki-İM-lerim” temalı heykel sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşturdu.

Heykeltraş Özgür Çağlar, sergi açılışında yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü Gaziantep’te eserlerini sanatseverle buluşturmaktan gurur duyduğunu söyledi. Eserlerinin konusunu imlerin oluşturduğunu belirten Çağlar, “Türkçe sözcük olan im işaret, emare, simge, belirti gibi anlamlara gelmektedir. Bu bağlamda yaptığım heykeller tarihsel, toplumsal olaylar ve toplumda iz bırakan kişilerden kesitleri yansıtmaktadır” dedi.

SANKO Sanat Galerisi’nin kültür ve sanata sunduğu katkının önemine de vurgu yapan Çağlar, “Eserlerime ev sahipliği yaparak Gaziantepli sanatseverlerle buluşturan SANKO Sanat Galerisi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, SANKO Sanat Galerisi’nin destekleriyle yayımlanan Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı isimli yayını Çağlar’a takdim etti.  Sergi açılışına, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Muhammed Aliyev, Bekir Baba, Tuğrul Damgacı, SANKO Okulları Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Tanyeri, Ressam Gülay Karslıgil, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Özer Çağlar, sanatseverler ve davetliler katıldı. Özgür Çağlar’ın 30 eserinin yer aldığı “Bİr-iki-İM-lerim” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 7 Haziran 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

BAKAN YERLİKAYA BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

84 Okunma

CLASSİC MERCEDES FESTİVALİ GAZİANTEP’TE COŞKUYLA KUTLANDI

78 Okunma

Barak Futbol Spor Kulübü şampiyon

55 Okunma

Nizip Yıldırımspor Süper Amatörde

51 Okunma

GAZİANTEP’TE 4. GELENEKSEL RAHVAN AT YARIŞLARI DÜZENLENDİ

43 Okunma

Marquis Wright Gaziantep Basketbol’da

442 Okunma

Sağlık Müdürlüğü'nden Kurban tedbirleri

346 Okunma

İRFAN KARAKUZULU YÖNETİMİNDE KİMLER VAR?

340 Okunma

TAHMAZOĞLU’NDAN KURBAN BAYRAMI’NDA VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HAMLE

304 Okunma

SANKO Holding, Chief Sustainability Officer (CSO) atadı

284 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

1104 Okunma

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

1022 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

945 Okunma

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

933 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

910 Okunma

Nöbetçi Eczaneler

7 Temmuz 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler