Otizimli depremzede çocuklar bu kampı çok sevdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 2. Otizm Umut Kampı, Seyri Antep Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Editör
Demo Admin
Yayın
28 Nisan 2024 12:21
Güncelleme
28 Nisan 2024 12:22
Okunma
142


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 2. Otizm Umut Kampı, Seyri Antep Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Deprem bölgesindeki 24 otizmli çocuğun aileleri ile birlikte katıldığı kamp, renkli görüntülere sahne oldu Çeşitli atölye çalışmalarına katılan otizmli çocuklar ve aileleri, doyasıya eğlenerek stres attı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 2. Otizm Umut Kampı, Seyri Antep Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. 25 - 28 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen 2. Otizm Umut Kampı’na, deprem bölgesinden 24 otizmli çocuk aileleri ile birlikte katıldı. Kampta çocuklar ve aileleri ayrı ayrı atölye etkinliklere katılırken, doyasıya eğlenme fırsatı yakaladılar.

 

YILMAZ: OTİZM HASTALIK DEĞİL, GELİŞİMSEL BİR FARKLILIKTIR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan yardımcısı Feray Yılmaz, 2. Otizm Umut Kampı’nda yaptığı konuşmada, deprem bölgesinden kampa katılan 24 otizmli çocuğun ve ailesinin, düzenlenen atölye etkinlikleri ile hem eğitim aldıklarını, hem de doyasıya eğlenme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Yılmaz ” Otizm hastalık değil, gelişimsel bir farklılıktır. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığımız ile Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü’nün işbirliğiyle düzenlenen 2 Otizm Umut Kampı etkinliğinde deprem bölgesindeki illerimizden gelen otizmli çocuklarımız ve anneleriyle farkındalık oluşturma ve eğitim amaçlı programımızda bir araya geldik. Bu etkinlikte çocuklarımız öğretmelerle birlikte vakit geçirirken, annelerimiz uzman öğretmelerimiz ile birlikte yoğun ve güzel bir eğitime dahil oldular” diye konuştu.

 

CEYLAN: DEPREM BÖLGESİNDE YAŞAYAN OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZ VE AİLELERİ KATILDI

İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Ceylan’da yaptığı konuşmasında bu yılkı kampın deprem bölgesindeki otizmli çocukların ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Ceylan “Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü olarak 2.sini gerçekleştirdiğimiz Otizm kampı projesi, otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarımızın ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmış bir kamptır. Otizm kampı, otizmli çocuklarımızın sosyal becerilerini geliştirmelerine, yeni deneyimler yaşamalarına ve eğlenceli ve sportif aktivitelere katılmalarına olanak tanıdı. Aynı zamanda ailelerin de öncelikle bir nefes almalarını sağladı. Kamp süresince dinlenme ve destek gruplarına katıldılar, uzmanlarla danışma fırsatı bulup, diğer ailelerle iletişim kurarak deneyimlerini paylaşama fırsatı yakaladılar.. Bu yıl 25 - 28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlediğimiz kampın öznesinde Deprem bölgesinde yaşayan otizmli çocuklarımız ve aileleri oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi işbirliği ile düzenlediğimiz “Otizmli Çocuklar Kampı” nın amacı; Engelsiz Yaşam Merkezi eğitmenlerinin uyguladıkları ve başarılı oldukları yöntemleri, ailelere ihtiyaç duydukları tecrübe ve bilgileri, interaktif bir şekilde kazandırmaktı.” diye konuştu

CEYLAN: UZATTIĞIMIZ ELLERİN NE KADAR KITMETLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK

Ceylan “Bu kampını ilkini 2022 yılında gerçekleştirdik. 2023 yılında depremden dolayı

gerçekleştiremedik. Çocuklara ve ailelere el uzattık ve uzattığımız ellerin ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Burada 24 otizmli çocuk ve ailelerine, Engelsiz Yaşam Merkezi çalışanı arkadaşımızla birlikte hizmet vermeye çalıştık. Onları mutlu etmeye çalıştık. Bunda desteklerini esirgemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

GAZİANTEPSPOR RUHU YENİDEN CANLANIYOR

194 Okunma

Aktoprakspor farklı galip: 6-0

185 Okunma

Dolu Kadehi Ters Tut Konseri ikinci kez iptal oldu

146 Okunma

Hokeyin Sultanları ve Kaplanları Türkiye Şampiyonluğu İçin sahaya çıkıyor

127 Okunma

Rektör Konser için yer vermedi

124 Okunma

MEGAPOLSPOR 1.LİGDE

454 Okunma

HUZEYFE DURMAZ YILIN STK BAŞKANI SEÇİLDİ

253 Okunma

Nizip daha da yeşil olacak

234 Okunma

UMUT YILMAZ'IN A TAKIMI BELLİ OLDU

231 Okunma

DR. ERSİN ARSLAN ANILDI

228 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

920 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

768 Okunma

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

735 Okunma

Boyunda oluşan ve birkaç haftada iyileşmeyen kitlelere dikkat!

728 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

725 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

12 Mayıs 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler