ÖDÜLLÜ ÇEVRE DOSTU YEŞİL PROJENİN ETKİLERİ SÜRÜYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesinde hizmete açılan Biyogaz Enerji Santrali’nde atıklar geri kazandırılarak, milli ekonomiye katma değer sağlanıyor, zararlı çevresel etkiler ortadan kaldırıyor.
Editör
Demo Admin
Yayın
22 Temmuz 2024 19:43
Güncelleme
22 Temmuz 2024 19:45


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesinde hizmete açılan Biyogaz Enerji Santrali’nde atıklar geri kazandırılarak, milli ekonomiye katma değer sağlanıyor, zararlı çevresel etkiler ortadan kaldırıyor. 

Daha temiz bir Gaziantep için enerji ve çevre çalışmalarına önem veren Büyükşehir Belediyesi kurduğu santralde hayvansal atıkları anaerobik ortamda çürüterek biyogaz elde ediyor ve altta kalan metanı alınmış ve çürümüş atığı gübre olarak kullanıma sunuyor. Uygulanan yöntemle enerji ve yüksek kaliteli gübre kazanılarak sera gazı emisyonunun azaltılması, toprak verimliliğinin arttırılması ve temiz su kaynaklarının korunması sağlanıyor. 

2018 yılında çalışmaya başlayan Oğuzeli Biyogaz Enerji Santrali’nde bugüne 20 bin 225 MW elektrik üretimi yapıldı. Toplamda bin 133 ton karbon salınımı engellendi ve 50 bin ton katı atık bertarafı sağlandı.  

BİYOGAZ ÜRETİMDE MODERN VE VERİMLİ KAYNAK KULLANIMINA ÖNEM VERİLİYOR 

Çevre Koruma, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanlığı’nın özenli çalışmaları kapsamında biyogaz üretimiyle modern ve verimli kaynak kullanılması amaçlanıyor. Tarıma entegre edilerek hayvan haklarını gözeten ve çevre dostu bir hayvancılık modeli geliştiren tesis, çevresel etkileri olan atıkları geri kazandırarak katma değer sağlıyor. Yürütülen çalışma ile atığın zararlı çevresel etkilerini ortadan kaldırıyor. 

Santralde günlük 300 tona yakın büyükbaş hayvan gübresi, tavuk gübresi ve tarımsal atıklar işlenerek yılda 7 GWh elektrik enerjisi üretilirken, çevre dostu katı organik gübre ve “Altın Gübre” olarak tabir edilen sıvı organik gübre üretiyor. 

SANTRAL ÇEŞİTLİ ÖDÜLLERE LAYIK GÖRÜLDÜ 

Katar merkezli Globalcarbonncouncil (GCC) standardına göre Karbon Sertifikası çalışmalarına başlayan merkez ulusal ve uluslararası platformlarda ödüllere layık görüldü. 

Santral projesiyle Deutsche Messe projesinde ICCI 2015 Enerji Verimliliği Ödülü alırken, Biyogaz Projesi Sürdürülebilirlik Akademisinde 2017 Yılı Sürdürülebilirlik İş Ödülleri, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından 2018 Yılı Düşük Karbon Kahramanı Ödülü Biyogaz Projesi Uluslararası Kent Araştırmaları Komitesi tarafından 2018 Yılı İdeal Kent Ödülü ve Biyogaz Projesi- 2023 Yılı İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülünü aldı.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Şehitkamil Gençlikspor’u Oğuz Kağan Uruç sırtlıyor

Büyükşehir'den GAZZE'ye Yardım Tırı

Başkan Doğan, mahalle ziyaretlerinde

ÜNVERDİ: -“MÜBAREK KURBAN BAYRAMI’NIN TÜM DÜNYADA BARIŞA VE HUZURA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”

SANKO OKULLARI’NIN 12 PROJESİ TÜBİTAK BÖLGE FİNALLERİNE GİDİYOR

GSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

CHP’den Nizip’e tecrübeli aday

GASTROANTEP’TE YERLİ VE YABANCI ŞEFLER HÜNERLERİNİ WORKSHOPLARDA SERGİLEDİ

GASTROANTEP FESTİVALİ İLE GAZİANTEP’TE SANAT RÜZGARI

GSO’NUN YEŞİL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA FİRMALARA ISO 14064-1 STANDARDI EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

Nöbetçi Eczaneler

18 Ekim 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler