GSO-MEM, TÜBİTAK’ın yeşil dönüşüm çözüm ortağı oldu

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Danışmanlık Merkezi (GSO-MEM), Yeşil Dönüşüm Mentörlüğü konusunda Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) çözüm ortağı oldu.
Editör
Demo Admin
Yayın
19 Mart 2024 18:41
Güncelleme
19 Mart 2024 18:42
Okunma
397


Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Danışmanlık Merkezi (GSO-MEM), Yeşil Dönüşüm Mentörlüğü konusunda Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) çözüm ortağı oldu.

GSO Yönetim Kurulu Üyesi ve GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Koçak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘’GSO-MEM olarak, Yeşil Dönüşüm Mentörlüğü konusunda TÜBİTAK’ın çözüm ortağı olduk. Bu anlamda bölgemizde tek, Türkiye genelinde ise seçilen 25 çözüm ortağından birisiyiz” dedi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ), GSO-MEM’den alacakları yeşil dönüşüm mentörlük hizmetlerine TÜBİTAK tarafından hibe desteği verileceğini dile getiren Ali Can Koçak, “İşletmelerimiz için kritik öneme sahip olan yeşil dönüşüm konusunda KOBİ’lerimiz için önemli bir imkan sunuyoruz. KOBİ’lerimiz GSO-MEM’den iki defaya mahsus hizmet alabilecekler ve almış oldukları hizmetlerin maliyetlerinin önemli bir kısmı TÜBİTAK tarafından hibe desteği olarak sağlanacak” diye konuştu.

TÜBİTAK tarafından desteklenecek mentörlük süreçlerinde GSO-MEM’in iki farklı hizmet paketi bulunduğunu söyleyen ve paketler hakkında bilgiler veren Koçak, “Birinci Hizmet Paketimizde; KOBİ’lerimizin yeşil olgunluk seviyelerinin belirlenmesi, boşluk (GAP) analizlerinin yapılması, karbon ayak izlerinin hesaplanması, emisyon azaltım stratejilerinin belirlenmesi ve yeşil yol haritalarının hazırlanması yer alıyor. İkinci Hizmet Paketimizde ise; birinci hizmet paketini alan veya hali hazırda yeşil yol haritası olan KOBİ’lere, yeşil yol haritalarının uygulanması sürecinde verilecek mentörlük hizmetleri bulunuyor” ifadelerini kullandı.

KOBİ’lerin sunulan destekten faydalanabilmesi için TÜBİTAK’a proje sunmaları gerektiğini belirten Ali Can Koçak, “TÜBİTAK’ın Nisan ayının başında proje teklif çağrısına çıkmasını bekliyoruz. GSO-MEM, KOBİ’lerimize projelerini hazırlayarak TÜBİTAK’a sunmaları konusunda da destek olacak. İşletmelerimizin yeşil dönüşümü sağlayarak geleceğe hazır olmaları, AB Yeşil Mutabakatı kapsamında uygulanacak yaptırımlardan etkilenmemeleri ve sürdürülebilirlik için proje desteklerinden faydalanmalarını ve bu dönüşümü birlikte gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

Şehitkamil Belediyespor şampiyonluk yolunda 3-0

128 Okunma

BAŞKAN YILMAZ’IN BİSİKLET ARMAĞANI, 23 NİSAN’DA ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

120 Okunma

Kalp sağlığına dikkat

119 Okunma

GÜNEYDOĞU ANADOLU TEKSTİL VE HAMMADDELERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (GATHİB) 2023 YILI OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

114 Okunma

Doğan, güne esnafla kahvaltı yaparak başladı

113 Okunma

ŞAMPİYON MEGAPOLSPOR

525 Okunma

GSO BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ’NİN RAMAZAN BAYRAMI

251 Okunma

YILMAZ: “SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ HALKIN İÇİNDE OLACAĞIM”

247 Okunma

Yağmur altında çalıştılar

244 Okunma

AKDOĞAN: “BÖBREK NAKLİ, HASTALARIN YAŞAMINDA YENİ BİR SAYFA AÇIYOR”

234 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

878 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

728 Okunma

Boyunda oluşan ve birkaç haftada iyileşmeyen kitlelere dikkat!

696 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

679 Okunma

Gazişehirgücü zirveyi bırakmıyor

673 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

28 Nisan 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler