2024 MEGA PROJELERİ TAMAMLAMA YILI OLACAK

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 2024 yılı ile ilgili hedefleri ve beklentilerini açıkladı. Başkan Şimşek, 2004'ün mega projeleri tamamlama yılı olacağını söyledi.
Editör
Demo Admin
Yayın
30 Aralık 2023 20:21
Güncelleme
30 Aralık 2023 20:21
Okunma
526


Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 2024 yılı ile ilgili hedefleri ve beklentilerini açıkladı. Başkan Şimşek, 2004'ün mega projeleri tamamlama yılı olacağını söyledi.

Temel amaçlarının her türlü altyapısı tamamlanmış, dijital ve yeşil dönüşümünü sağlamış, güneş enerjisi ile enerji maliyetlerini düşürmeyi başarmış bir Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirten Gaziantep OSB Başkanı Şimşek, "Organize Sanayi Bölgesini, yatırım ve üretim açısından cazip hale getirecek projelerimizle sanayicimizin rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde çok sayıda projenin devam ettiğini belirten Başkan Şimşek, şöyle devam etti: "2024 yılı bizim için büyük yatırımlarımızın tamamlanma yılı olacak. Otoban bağlantımızı Ocak ayının sonunda tamamlıyoruz. Fırat'ın suyunu OSB'ye getirme projesine çok önem veriyoruz. Bu proje de 2024 yılı sonunda tamamlanacak. Diğer taraftan yapımı devam eden hastanemiz de 2024 yılı içinde hizmete girecek. Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 300 bin kişi çalışıyor. Bu kadar nüfusun olduğu bir yerde bir hastanenin olmaması büyük bir eksiklikti. Diğer taraftan 6. OSB'nin imar planını bitirip, arsa dağıtımına başlamak istiyoruz."

Gaziantep OSB olarak sanayicinin enerji maliyetlerini düşürmek amacıyla fabrika binalarının çatısına güneş enerjisi panellerinin kurulmasına büyük önem verdiklerini de dile getiren Başkan Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Çatı güneş enerjisi panellerinin kurulması için bürokrasiyi en aza indiren, süreçleri kısaltan bir OSB'yiz. Şu anda Gaziantep OSB'de çatısına güneş enerjisi santrali kurulan fabrika sayımız 400'ü geçti. Sanayicilerimiz yenilenebilir enerji konusunda çok istekli. Bu nedenle de her geçen gün bu sayı artmaktadır."

Başkan Şimşek sözlerini, "Hükümetin ekonomi politikasının meyvelerini 2024 yılının ikinci yarısından itibaren vereceğini tahmin ediyoruz. Haziran ayından itibaren piyasalarda belirgin bir iyileşme bekliyoruz. Geleceğin daha güzel olacağını düşünüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Bırakın

EN ÇOK OKUNANLAR

Dolu Kadehi Ters Tut Konseri ikinci kez iptal oldu

165 Okunma

Hokeyin Sultanları ve Kaplanları Türkiye Şampiyonluğu İçin sahaya çıkıyor

140 Okunma

Rektör Konser için yer vermedi

137 Okunma

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Demir’den Şahin ve Tahmazoğlu’na hayırlı olsun ziyareti

124 Okunma

ŞEHİR HASTANESİ'NDE SEMPOZYUM

122 Okunma

MEGAPOLSPOR 1.LİGDE

459 Okunma

HUZEYFE DURMAZ YILIN STK BAŞKANI SEÇİLDİ

257 Okunma

UMUT YILMAZ'IN A TAKIMI BELLİ OLDU

245 Okunma

Nizip daha da yeşil olacak

239 Okunma

DR. ERSİN ARSLAN ANILDI

232 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

926 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

772 Okunma

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

745 Okunma

Boyunda oluşan ve birkaç haftada iyileşmeyen kitlelere dikkat!

737 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

729 Okunma

NÖBETÇİ ECZANELER

14 Mayıs 2024 Salı Günü Nöbetçi Eczaneler