HKÜ’lü Öğrenciler 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda Üst Düzey Diplomatlarla buluştu

(HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri, "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" ana temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'nda, küresel meselelerin ve krizlerin yanı sıra iklim değişikliği, göç, İslam karşıtlığı, ticaret savaşları ve yapay zeka gibi birçok konunun tartışıldığı etkinliğe katıldı.
Editör
Demo Admin
Yayın
4 Mart 2024 08:46
Güncelleme
4 Mart 2024 08:47


Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri, "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" ana temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'nda, küresel meselelerin ve krizlerin yanı sıra iklim değişikliği, göç, İslam karşıtlığı, ticaret savaşları ve yapay zeka gibi birçok konunun tartışıldığı etkinliğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde düzenlenen ve 147 ülkeden temsilcinin katıldığı 3. Antalya Diplomasi Forumu’na katılan öğrencilerin uluslararası ilişkiler disiplini açısından önemli tecrübeler kazandığını belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, uluslararası ilişkilerdeki gelişmeleri yakından takip eden ekosistemin önemli bir temsilcisi olarak, öğrencilerimizin bu tür etkinliklere katılmasını teşvik ediyoruz. Bölgesel, küresel ve tematik meselelerin ele alındığı 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda öğrencilerimiz, öğretim üyelerimizle birlikte; devlet başkanları, bakanlar, diplomatlar, iş insanları ve akademisyenlerle kapsamlı bir görüş alışverişinde bulundu. Bu etkileşim, öğrencilerimize diplomasi alanında birinci elden bilgi edinme ve deneyimleme fırsatı sundu" dedi.

Etkinliğe öğrencilerle birlikte katılan HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Aslan, "Öğrencilerimiz, bu forumda hem teorik bilgilerini pratik ile pekiştirme fırsatı buldular hem de uluslararası alanda deneyimli isimlerle network kurma imkanı elde ettiler. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin kariyer gelişimine büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Sait Kılıç yeniden aday

9 Okunma

Onikişubat Belediyesi’nin ücretsiz Üniversite Hazırlık Kursu’na kayıtlar başladı

9 Okunma

Belediye Başkanı Ali Doğan esnafın yanında

8 Okunma

GTO’DA BURUK MECLİS TOPLANTISI

8 Okunma

GAÜN TMDK ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET SEVİNCİ

8 Okunma

Sait Kılıç yeniden aday

32 Okunma

YAZ TATİLİ GASMEK İLE BİR BAŞKA

31 Okunma

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE KARİYER SÖYLEŞİLERİ

31 Okunma

Animasyon ekibi eğlendirdi

31 Okunma

Nurdağlı çiftçilerden başkan Şahin’e tarımsal destekler için teşekkür

31 Okunma

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

1163 Okunma

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

1085 Okunma

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

1008 Okunma

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

996 Okunma

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

973 Okunma

Nöbetçi Eczaneler

8 Eylül 2024 Pazar Günü Nöbetçi Eczaneler