Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Göç Enstitüsü ve SGDD-ASAM işbirliğiyle düzenlenen Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddete 16 Günlük Aktivizm kapsamında Birlikte Güçlenelim çalıştayı düzenlendi.
Programın açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “Kadın toplumda ne kadar güçlüyse o toplum o kadar güçlüdür. Bu çalıştay, kadınların sesini duyurmayı, deneyimlerini paylaşarak toplumsal farkındalığı artırmayı ve onların yaşadığı zorluklara karşı dayanışma ve destek olmayı amaçlayan önemli bir adım, kadınlar ile ilgili yapılacak olan her proje için desteğe hazırım” diye konuştu.
Kadınların toplumdaki rolüne ve katkılarına dikkat çeken GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ise “Kadınlar insandır, biz insanoğlu cümlesi Neşet Ertaş’ın çok bilinen ve ünlü sözüdür. Kadınlar toplumun temelidir ama veriler bize kadınların hak ettiği yerde olmadığını gösteriyor. İş gücüne katılım ve temsiliyet oranının düşük olması, şiddet olayları vs. bunu bize gösteriyor. Kadın toplumun yüzde 50’sini oluşturuyor. Toplumun yüzde 50’sini oluşturan bir grubu dışlayamazsınız. Kadınlar iş hayatında ve sosyal hayatta daha etkin olmalı. Her kadın bir evrendir. Yeter ki gören ve bakan göz olsun” dedi.
Kadınların toplumun her alanında görünür ve eşit olması gerektiğini vurgulayan GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, kadınlarla ilgili yapılan çalışmaların artışının toplumsal farkındalık ve değişime katkı sağladığını ifade etti. GAÜN Göç Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynel Özlü, “Göçmenlere yönelik olumsuz algılar, pek çok kesimde yanlış anlaşılmaların temelini oluşturuyor. Kötü örnekler olduğu gibi çok iyi örnekler de var. Bugün buraya Suriyeli örnek kadınları davet edip, başarı hikayelerini dinlemek için geldik, iyi örnekleri çoğaltmalıyız” diye konuştu.
SGDD-ASAM Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Hasan Can Pala ve KATODER Başkanı Sabiha Gül Doğan’ın konuşmaları sonrasında Suriyeli kadınların girişimcilik hikayelerini anlattı.
Bir Yorum Bırakın