Deprem konusunda büyük zirve GAÜN’de düzenlenecek

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi, 15-16 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Deprem Bölgesi Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Editör
Demo Admin
Yayın
6 Ocak 2024 23:01
Güncelleme
6 Ocak 2024 23:01


Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi, 15-16 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Deprem Bölgesi Zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

6 Şubat Depremlerinin teknik, sosyal, hukuki, ekonomik, kentsel ve sağlık etkileri ve boyutlarının değerlendirileceği zirvede, ayrıca mevcut sorunlar, sahadaki problemler, geleceğe yönelik projeksiyonlar konuşulacak. Özellikle deprem sonrası hukuki sorunlar, şehircilik, binaların durumları, yeni yerleşim yerleri, zemin ve bina dayanımları, kişilerin psikolojik sorunları, eğitimde yapılması gerekenler, STK’ların görevi, depremde yapılması gerekenler ve hazırlıklar gibi pek çok konu ele alınacak.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Şükrü Ersoy gibi konusunda uzman değerli bilim insanlarının da katılacağı zirvede, 4 uzman çağrılı konuşmacı ve 6 zirve oturumu gerçekleştirilmek üzere toplam 34 uzman ve ilgili bir araya gelecek. Etkinlikte 'Deprem ve Kentler, Depremin Hukuki, Teknik, Psiko-sosyal Boyutu, Deprem ve Şehircilik, Deprem ve Sivil Toplum vb. konu başlıkları irdelenip, halka açık olarak gerçekleştirilecektir. 15-16 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Deprem Bölgesi Zirvesi ile ilgili bilgi ve gelişmeler 'depremzirvesi.gantep.edu.tr' web adresinden takip edilebilecek.

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

Erkan Yakar Hassa Belediyespor’da

GAZİANTEP MODEL FABRİKA’DA İSTİŞARE TOPLANTISI

Gaziantep Pendik maçının hakemi belli oldu

HOKEYİN KAPLANLARI ŞAMPİYON

AMPUTEDEN FARKLI TARİFE

GSO HEYETİNDEN BELEDİYE BAŞKANLARINA HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

BÜYÜKŞEHİR BOZ KAVLAK FISTIĞIN ALIMINA BAŞLADI

BAŞKAN YILMAZ’DAN ŞEHİTKAMİL’DE EŞİT HİZMET SÖZÜ

ANTEP FISTIĞI LİSANSLI DEPODA ÜRÜN ALIMLARI DEVAM EDİYOR

EMO’dan Enerjide emeğin değeri

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

Nöbetçi Eczaneler

20 Eylül 2024 Cuma Günü Nöbetçi Eczaneler