GAİB’İN İLK AB ERASMUS+ PROJESİ ORTAKLIĞI: AI4VET4AI’DE BİR YIL GERİDE KALDI

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ programı kapsamında ilk AB projesi ortaklığını üstlendiği AI4VET4AI’de bir yılı geride bıraktı.
Editör
Demo Admin
Yayın
14 Ağustos 2024 18:26
Güncelleme
14 Ağustos 2024 18:27


4 yıl sürecek ve 11 farklı ülkeden 26 ortağın katıldığı AI4VET4AI (AI-Powered Next Generation of VET-Yapay Zeka Destekli Yeni Nesil Mesleki Eğitim ve Öğretim) projesiyle, AB’nin yapay zekâ düzenlemeleri ve Dijital Eğitim Eylem Planı doğrultusunda kilit sektörlerde yapay zekâ temelli inovasyonun tanıtılması hedefleniyor. Proje ile birlikte hem eğitim alanında yapay zekaya yönelik ders programlarının oluşturulması hem de sanayide gerekli olacak yapay zeka uygulamalarının ortaya konması planlanıyor.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 1 yıla yakın süredir yürüttüğü proje faaliyetleri hakkında detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Bilgilere göre AI4VET4AI Projesi; mesleki eğitim ve öğretim müfredatına yenilikçi öğretim içerikleri ve yöntemleri eklemeyi amaçlarken aynı zamanda bölgede bulunan insanlara yapay zekâ becerileri kazandırarak işgücü piyasasının dijital dönüşümüne katkıda bulunacak.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayı içerisinde “Yapay Zeka Olmayan İşletmelerin Geleceği” konulu ve Aralık ayı içerisinde “Tasarımda Yapay Zeka” konulu seminerleri düzenleyen GAİB, bu etkinliklerde 100’e yakın kişiye ulaştı. Proje kapsamında yenilikçi yapay zekâ eğitimleri düzenleme çalışmalarını sürdüren GAİB, kamu ve özel sektörden temsilciler, sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumlarıyla kurulan ortaklıklar ile yapay zekâ potansiyelini artırmayı ve bu alandaki farkındalığı güçlendirmeyi hedefliyor.

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci ihracatta yapay zekanın öneminden bahsederken şunlara değindi: "AI4VET4AI projemiz, yapay zekâ alanındaki en son gelişmeleri takip etmek ve bu teknolojiyi bölgemizdeki sektörlere entegre etmek adına büyük bir fırsat sunuyor. İlk yılın ardından, proje çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz araştırmalar ve eğitim çalışmalarıyla önemli bir mesafe kat ettik. Yapay zekâ becerilerini geliştirmeye yönelik yenilikçi eğitim programları ve materyaller oluşturmaya başladık ve bu alandaki farkındalığı artırmak için etkinlikler düzenledik. Aynı zamanda üyelerimizle yakın temasta olarak onların üretim alanlarında yapay zekadan ne gibi beklentileri olduğunu anketler vasıtasıyla öğrenmiş olduk.’’ dedi.

Kileci, sözlerine şöyle devam etti: "Bu projeyle, yapay zekâ kullanımını destekleyen en güçlü sektörleri belirleyip, bu sektörler için uygun mesleki eğitim ve öğretim programlarını geliştirmeye devam edeceğiz. Ayrıca, yapay zekâ becerilerini geliştirecek yenilikçi eğitimler düzenleme çalışmalarımız hızla ilerlemekte. Kamu ve özel sektörden, sivil toplum kuruluşlarından ve eğitim kurumlarından aldığımız destekle, bölgemizin yapay zekâ potansiyelini daha da artırmayı ve bu alandaki bilgiyi geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz.’’

Kileci, projenin ikinci yılına geçerken, yapay zekâ uygulamalarıyla ilgili çeşitli etkinlikler ve toplantılar düzenlenmeye devam edeceklerini de belirtti. 

 
 

Bir Yorum Bırakın

Popüler Yazılar

GSO KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ’NDE GEBE OKULU AÇILDI

Aile Hekimliğinde Yeni Dönem

KALBİNDE DELİK OLAN ÇOCUKLAR GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ’NDE ŞİFA BULDU

GAZİANTEP F.K. BOŞ DURMUYOR

GSO KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜNEYDOĞU BİRLİK’İ YENİDEN AÇALIM

Milletvekili Hasan Öztürkmen, GAÜN Rektörünü sordu

Silahlı yaralanma sonrası iki başarılı Ameliyatla hayata döndü.

GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ’NDE GEBE OKULU AÇILDI

Gaziantep F.K.'da tempo yoğun

Yüksek tansiyon neden olur? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür? 8 soruda yüksek tansiyon

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE DENGE MERKEZİ KURULDU

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

Nöbetçi Eczaneler

6 Ocak 2025 Pazartesi Günü Nöbetçi Eczaneler